Наші шкільні історії. Історія одинадцята. Не по-дитячому серйозна…

Цей тиждень почався з вітань, бо 20 листопада відзначався Всесвітній день дитини. Нам бажали зростати здоровими і щасливим. А ми, в свою чергу, пообіцяли, що так воно й буде))

Ну а далі – серйозні речі: 21 листопада ми говорили про ГІДНІСТЬ і СВОБОДУ, про право людей робити свій вибір, висловлювати свої думки, право ЖИТИ у ВІЛЬНІЙ країні; грали у гру «Гідні вчинки», малювали.

З приємного (бо треба ж розбавляти серйозність позитивом): наші хлопці отримали заслужені нагороди - грамоти за участь у змаганнях «Вільні люди». Пишаємося ними!))

На уроках української мови продовжували пізнавати вивчати грамоту. Ми вивчили ще дві літери – Кк та Ее, вже вміємо їх писати, а також читаємо слова з цими буквами. До речі, чи знаєте ви, що таке ЕНОКІТАКЕ? Ага? (поґуґліть, поґуґліть))) А ми, першокласники, знаємо!)))

На уроках іноземної було теж цікаво: ми слухали історію «The big race». І тепер знаємо, що насміхатися з інших – негарно й недостойно. Також повторювали назви членів сімей. Так смішно було казати mother cat-father cat-baby cat. Продовжили вивчати фонікси, знаємо літери Bb, Cc.

На математиці познайомились із дією віднімання. За цей тиждень ми навчилися віднімати за допомогою малюнків, числової прямої та моделей. А також розв'язували задачі на віднімання.

Тема цього тижня (ЯДС) – Як стати підприємливими. Це теж серйозно і … цікаво! Ми дізнавалися, як стати підприємливими, навчилися рахувати і заощаджувати гроші. Говорили також про добрі справи.

На дизайні виготовляли скарбничку з пластикової пляшки. Тепер є, куди складати свої кишенькові гроші))

На уроці мистецтва мали змогу відчути себе ілюстраторами/ілюстраторками – створювали ілюстрацію до улюбленої казки.

У п’ятницю сумували разом з усією країною – вшановували пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років та масових штучних голодів 1921-1923 і 1946-1947 років. Розуміємо тепер, чому наші бабусі і дідусі збирають зі столу крихточки хліба… і вчать нас шанобливо до нього ставитись.

Ми пам’ятатимемо…

Далі буде…

Кiлькiсть переглядiв: 30

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.