Наші шкільні історії. Історія дев'ята. Спортивно-технічно-гарбузова

Спортивно-технічно-гарбузова))) Незвичайне поєднання, еге ж?))) А саме так все і було. Цікаво? Нумо дізнаватись!

Тиждень почався зі спортивних змагань. У другому етапі онлайн-змагання «Вільні люди» від нашого класу взяли участь Гліб Гусак і Рома Литовець. І знаєте, наші хлопці КРУТІ! Тому що виконати таку вправу (вис на зігнутих руках), як вони робили, не кожному дорослому під силу. Пишаємося!)))

На уроках української мови ми вивчали звуки [л], [л’]. Тепер знаємо, що на письмі їх позначає літера «ел». Навчилися писати цю букву, і маленьку, і велику. Познайомились також з літерою «ве». Потихеньку читаємо і пишемо буквосполучення, слова, речення з вивченими буквами. У нас добре виходить!

З англійською у нас теж все GOOD. Тепер ми можемо гукати англійською і дідуся з бабусею)) А ще ми знаємо, як називаються англійською наші домашні улюбленці. Це так просто! У когось є CAT, а хтось має DOG чи BIRD, або FISH. Ми малювали свого улюбленця і розповідали про нього (англійською, звісно). А також клеїли наліпки, розфарбовували, багато слухали і говорили.

На математиці виконували дію додавання як знаходження цілого. Тепер ми знаємо, що будь-яке число (ціле) складається з менших чисел (частинок). Вивчили склад чисел 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.

На початку ми згадували, що цей тиждень мав технічну складову. Саме так. Тому, що тема минулого тижня (Я досліджую світ) - «Світ техніки». Учні нашого класу пригадували, яку техніку використовують у містах і селах. Говорили про те, як допомагає людям техніка вдома, як вона змінювалась з часом. Це так цікаво! Спитайте у бабусі, як вона прала одяг колись; або у дідуся про те, якими були телевізори в його дитинстві! Багато приладів виглядають зовсім інакше, а деякими перестали користуватись взагалі. А скільки нового винайшли! Наприклад, роботів. Ми дізнавалися, як використовують роботів і якими вони бувають.

Навчилися також безпечно поводитись з інструментами та побутовими приладами.

На дизайні першокласники виготовляли модель робота з геометричних фігур, вирізаних із кольорового паперу.

А на мистецтві були скульпторами і скульпторками – ліпили равликів. Вони вийшли такими симпатичними)) Бо учні першого класу – талановиті і працьовиті!

Тепер до гарбузової частини)) У понеділок був оголошений початок тижня мистецьких дисциплін. А також презентовано захід - фестиваль «Гарбуз-FEST». Що ми тільки не робили! І малюнки, і кросворди, і аплікацїї, і поробки… Коротше, креативили по повній))) Дякуємо Вербицькій Зої Володимирівні за організацію такого цікавого заходу й за …солодкі подарунки для учасників! Гарбузово було!

Далі буде…

Кiлькiсть переглядiв: 31

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.