Наші шкільні історії. Історія восьма. Про минуле й сьогодення

Тиждень був ЦІКАВЕННИМ і, як завжди, насиченим. Ми багато чого зробили, багато чого нового дізналися.

На уроках української мови ми продовжували вивчати звуки й літери, що їх позначають. Вже знаємо Іі та Нн, вміємо писати ці букви, а також слова і речення з тими літерами, що вже вивчили. Більше того (вітайте нас), ми вже читаємо!

У вивченні іноземної теж «ростемо». Закріплювали свої знання з теми «Школа» і перевіряли їх – виконували тестову роботу. Почали нову тему «Family and friends». І ви знаєте, так смішно й незвично казати «mother» своїй мамі, а тата кликати «father»!))) Ну нічого, нехай теж вчать англійську разом з нами.

На математиці ми розв'язували задачі на додавання. Дізнавалися, як називаються компоненти рівностей на додавання; і у чому полягає переставний закон. А також шукали помилки у рівностях на додавання.

На уроках Я досліджую світ ми подорожували у минуле на … машині часу! Дізнавалися про історію нашої планети (а ви знали, що колись давно був один материк - Пангея, який потім розколовся на шість!), динозаврів, які жили мільйони років тому. Тепер ми знаємо, хто такі археологи, а також які інструменти вони використовують, щоб відкопати та дослідити знахідки. Ми говорили і про первісних людей: як вони виглядали, де жили, як зігрівали себе, як полювали на мамонтів. Ох і непросто їм жилося! А ще ми дізналися про жителів давньої України – трипільців (про їхнє житло, одяг, побут), а також про могутню державу Київську Русь, на чолі якої стояли князі. Ми переконалися, що історія нашої землі сягає давніх часів.

А на дизайні виготовляли… власного динозавра! А точніше – його скелет. Цікаво було!

Разом з усіма україномовними українцями відзначали День української писемності і мови: віталися різними мовами, підбирали слова, які описують нашу мову, грали у словникову вікторину, пояснювали вислови, пригадували казки, слухали пісню про українську мову. Знаємо: наша мова – найпрекрасніша для нас! А ще виконували завдання онлайн-олімпіади з української мови (так, так, для найменших теж таке є). Віримо, що у нас будуть гарні результати. Обіцяємо повідомити про них.

У п’ятницю відзначали День визволення України від фашистських загарбників. Згадували людей, які самовіддано захищали нашу землю у часи Другої Світової. Розуміємо, що завдяки їм та їхньому подвигу живемо зараз у вільній країні. Слід пам’ятати це..

Далі буде…

Кiлькiсть переглядiв: 19

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.