Наші шкільні історії. Історія п'ята. Сповнена сюрпризів

Цього тижня ми дізналися про те, що приголосні можуть бути не тільки твердими або м’якими, а ще й дзвінкими або глухими. А визначити, який саме це звук – дуже просто! Варто лише затулити долоньками вуха і промовити звук. Якщо він буде «дзвеніти» - значить дзвінкий, якщо ні – то ні. І юхууу! Ми вже почали вивчати букви. Знаємо, що звук а на письмі передає літера а. Прекрасно її розрізняємо серед інших букв, і навіть читаємо з нею! Навчилися також писати маленьку букву а. А в п’ятницю на уроці читання на нас чекав сюрприз – у нас була екскурсія у сільську бібліотеку. Нас там радо зустріла бібліотекар Любов Анатоліївна. Розказала про важливість книжок, про їхнє різноманіття. Показала полиці з книгами для найменших читачів і познайомила з бібліотечним охоронцем – великим білим ведмедем, який дивиться за порядком і розповідає їй про те, чи відвідувачі дружать із книгами. Ми пригадали правила, яких потрібно дотримуватись у бібліотеці, а також відгадували загадки про казкових персонажів. Нам було так цікаво! Ми пообіцяли обов’язково завітати до бібліотеки знову і «прихопити» із собою друзів або рідних.

На математиці ми лічили в прямому і зворотному порядку, знаємо вже парні і непарні числа, вивчили порядок чисел і знаємо тепер, яке знаходиться попереду, між або після певного числа.

Темою тижня (Я досліджую світ) була ДОРОГА ДО ШКОЛИ. Ми говорили про ДУЖЕ важливу річ– про нашу безпеку на дорозі. Ми вивчили складові частини дороги, навчилися розрізняти знаки для пішоходів, дослідили шлях до нашої школи, навчилися правильно переходити дорогу. А також виготовляли світловідбивачі, щоб бути помітними на дорозі у темряві.

Цікаво було. Далі буде

Кiлькiсть переглядiв: 31

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.