Тиждень ХІМІЇ, БІОЛОГІЇ та ЕКОЛОГІЇ.

Природничий тиждень. Підсумок.

Сьогодні було підведено підсумки предметного тижня хімії, біології та екології (17. 04. 23 – 21. 04. 2023 року). Мета даного заходу: - виховати екологічну свідомість, вести здоровий спосіб життя, почуття колективу та вміння працювати в команді;

- узагальнити і розширити знання учнів з хімії, біології і екології, розкрити їх значення в житті людини та довести необхідність вивчення дисциплін;

- сприяти екологічному вихованню учнів, свідомому ставленню до власного здоров’я; розвивати творче мислення та робити висновки.

Протягом тижня учні закладу стали учасниками різноманітних заходів.

Понеділок 17. 04. День перший. Інформаційний. Девіз: „Пізнання починається із здивування”. Учнві ознайомилися з положенням обласного конкурсу «День рослин», зокрема конкурсом фоторобіт у якому найактивнішею учасницею стала Петриняк Катерина. Учениця 7 класу.

Вівторок 18. 04. День другий. Творчий. Девіз: „Основа знань– старанність і праця”. Для учнів 1- 5 класів було проведено майстер клас у Творчій майстерні «Зразкового художнього колективу» гуртка народних ремесел «Колорит» з виготовлення ляльки – мотанки «Зайчик на пальчик».

А також Фотоконкурси « Селфі з хімічним об’єктом» для учнів 7-11 класів та « Селфі з біологічним об’єктом» для учнів 6-11 класів.

А за виконанням таорчих завдань та тестування з з хімії, журі визначилось з номінантами на звання «Кращий хімік ліцею» серед учнів 7-11 класів.

1 місце – Шваюк Юліана – 11 клас; 2 місце – Говорецька Ірина , 9 клас; 3 місце – Дика Діана , 10 клас. Гран-прі і звання «Кращий хімік ліцею» виборола Бабій Вероніка, учениця 10 класу.

Середа 19. 04. День третій. Ігровий. Девіз: „Гра – це „чарівна паличка”, яка навіть нудне знання вмить перетворює на цікаве і захоплююче”. Учням було запропоновано;

1-4 класи - Виконати вправу на платформі. Та записати пісню, яку почули коли отримали вірний результат- на відео та надіслати відео на ВАЙБЕР. Або виконання фізичних вправ на фоні цієї пісні чи фізкультхвилинки.

5-11 класи Створити за біологічною тематикою інформаційний продукт ( за уподобанням) та надіслати результат на Вайбер.

Ребус Увага ставимо прапорець у віконечку – ДЛЯ ДІТЕЙ Кросворд. Створення інтерактивних вправ на платформі. Створення ментальних карт .

Активними учасниками стали учні 6 класу: Коржов Олександр та Костенко Ірина.

Четвер 20. 04. День четвертий. Інтелектуальний. Девіз: „Не думці слід навчатись, а думати” І. Кант. Учням 1- 11 класів було запропоновано здійснити віртуальні екскурсії і виконати творчі завдання. Найкращий результат продемонструвала Грищенко Яна, учениця 2 класу.

П’ятниця 21. 04. День п’ятий - день Добрих справ. Девіз : Зробимо наш край привітним.

Учні закладу були запрошені до участі у трудовому десанті «Парад краси біля ліцею», спрямованому на

поповнення видового різноманіття шкільного дендропарку. Активними учасниками визначено учнів: 11 класу Кривоноса Богдана, Мельник Віталія, Хомічука Леоніда та Цируліса Богдана. Бардіна Дмитра, учня 4 класу. А також ми хочемо висловити подяку і дорослим учасникам акції: Світлані Драган, Олені Согріній, Аліні Скромній та Ларисі Косовській.

Окрім того, наші учні мали змогу долучилися до участі у Всеукраїнському конкурсі до Дня довкілля «Мішечок». Першою презентувала свою роботу - еко-сумку на шкільній дошці Петриняк Катерина, учениця 7 класу.

Хочемо подякувати всім учасникам тижня і сподіваємось, що різноманітні хімічні явища, досліди, віртуальні подорожі, ігри, цікаві речі, створені власними руками, викликають неймовірне захоплення, а також заохочення до вивчення даних предметів.

Кiлькiсть переглядiв: 53

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.