Тиждень Мистецьких Дисциплін

Тиждень мистецьких дисциплін.

Вже традиційно в перший тиждень після осінніх канікул на школярів чекає зустріч з Мистецтвом. Ось і цього року 8.11. – 12. 11. У нашому навчальному закладі в дистанційному режимі проходив тиждень мистецьких дисциплін.

На дітей чекали завдання організовані в цікавій та доступній формі. Учні відправились у подорож до прекрасного і протягом тижня, ми сподіваємось, отримали корисну інформацію естетичного напрямку.

ПОНЕДІЛОК. Сторінка Фотохудожника. На цій сторінці об′єдналися Мистецтво і Природа.

Завдання (для учнів 1-11 класів). Зробити та надіслати фото «Природи мова кольорова».

Як виявилося цей конкурс зібрав найбільшу кількісь учасників).

Участь в фотоконкурсі" Природи мова кольорова" брали:

1клас - Скрипник Варвара, Кушнір Катерина, Матвєєв Максим, Грищенко Яна, Пінчук Дар'я.

2 клас - Котик Олег, Павлішина Поліна, Мойсеєнко Ксенія, Смолинська Софія.

3 клас – Анна Коваль.

4 клас - Яковлєв Владислав, Андрійчук Нікіта.

5 клас - Єфименко Анастасія, Костенко Ірина.

7 клас - Бузецька Дарина.

8 клас - Прибилко Ангеліна, Житник Анастасія.

Робіт було дуже багато і вмістити всі в одному колажі не можливо. Вирішено зробити своєрідну віртуальну виставку на сторінці у ФБ. Самими активними учасниками конкурсу були учні 1 класу. А найбільша кількість робіт на задану тематику надійшла від Житник Анастасії , учениці 8 класу.

ВІВТОРОК. Сторінка Ерудита. Діти пізнавали світ мистецтва, виконуючи вправи на платформі у цьому змаганні важко було визначити найкращих).

СЕРЕДА. Сторінка Асоціативна. Конкурс аплікацій/поробок/малюнків "Я так бачу музику".

Кращими роботами було визнано:

Четвьоркіна Назара – учня 2 класу, Опашняна Олександра – учня 3 класу, Єфименко Анастасії та Костенко Ірини – учениць 5 класу.

Хочемо відзначити також і розмальовки Грищенка Андрія, учня 8 класу.

ЧЕТВЕР. Сторінка Музична. Конкурс співаків "Українська пісня - найкраща!" Завдання. Заспівати куплет і приспів улюбленої української сучасної чи народної пісні, записати свій виступ на відео (до 2 хв.) і надіслати групу класу.

Так випало, що саме 11 листопада, відзначають День оригамі. Діти познайомитися з історію цього свята та відзначили його виготовленням виставочних робіт в цій техніці.

Кращими роботами було визнано:

«Ангел» , Антипченко Артур, 5 клас.

«Журавлик», Прибилко Ангеліна, 8 клас.

Найактивнійшим учасником виставки став учень 7 класу Скрипник Володимир, який представив 3 роботи в техніці орігамі.

Та учні 1 класу: Скрипник Варвара, Кушнір Катерина, Деребчинська Дарина, Пінчук Дар'я, Матвеєв Максим, які присвятили тематику свох робіт до Всесвітнього дня китів та дельфінів

Нагадаймо про те, що

23 липня –відзначається Всесвітній день китів та дельфінів.

Започаткувала це свято Міжнародна китобійна комісія, яка в 1986 році після 200 років винищення, ввела заборону на китовий промисел. Заборона означала, що у всьому світі полювання на китів, а також торгівля китовим м’ясом заборонена.

Заборона на промисел допомогла врятувати практично від повного зникнення багато видів китоподібних.

На сьогоднішній день в світі налічується близько 80 видів китів і дельфінів. Незважаючи на вжиті екологами заходи, деякі підвиди досі знаходяться під загрозою зникнення.

Для України цей день має важливе значення, оскільки в Чорному і Азовському морях живуть популяції дельфінів. Багато видів цих тварин занесені до Червоної книги Міжнародного союзу охорони природи.

П′ЯТНИЦЯ. Сторінка Юних майстрів. (Завдання для учнів 1-11 класів). Виготовити різдвяну прикрасу «Янгол».

Слід відмітити в цьому конкурсі роботи: Антипченка Артура та Єфименко Анастасії, учнів 5 класу. А найкращою роботою визнано поробку Білої Крістіни, учениці 4 класу.

Анонсуємо, що при поверненні до очного навчання буде проведено виставку творчих робіт учнів нашого закладу. А учениця 6 класу Маршовала Тетянавже презентувала свої 2 роботи і на нашу віртуальну виставку.

СУБОТА. Сторінка Виставкова.

Презентація робіт "Зразкового художнього колективу" гуртка народних ремесел "Колорит". Свої роботи на конкурс «Український сувенір» презентували гуртківці - учні 5 класу: роботу «Званка-Бажанка» - Костенко Ірина, роботу «Дерево життя» Брижатий Богдан і Єфименко Анастасія. Очікуємо на гідну оцінку).

НЕДІЛЯ. Сторінка Підсумкова.

Хочемо подякувати всім учасникам за активну участь.

Сподіваємось, що тиждень який минув не залишився непоміченим, а сприяв підвищенню інтересу школярів до вивчення дисциплін художньо-естетичного циклу, виявлення талановитих дітей та розвитку творчих здібностей учнів.

Кiлькiсть переглядiв: 76

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.