Тиждень біології та хімії

Вивченню природничих дисциплін у школі сприяють предметні тижні.

У нашій школі предметні тижні набули стали традиційними і проводяться з усіх предметів. Вони вимагають тривалої і ретельної продуманої підготовки.

Відповідно до річного плану роботи з 18 до 22 квітня 2016 року у школі проходив ттиждень біологі та хімії. Саме предметний тиждень допомогає вчителю біології побачити свій актив - учнів, у яких інтерес до біології вже сформувався, і привернути увагу до предмета тих учнів, які поки що біологією цікавляться мало. Крім цього, тиждень біології став спільною справою, яка згуртовує школярів, допомагає розкритися їхнім талантам, вчить діяти дружно й організовано.

Основне завдання тижня полягало в тому, щоб у ньому взяла участь вся школа. Яскраве оголошення, повідомлення на загальношкільній лінійці, завдання класам – все це привертало увагу дітей ще до проведення предметного тижня і спонукало їх узяти участь у заходах, які були заплановані на кожен день. Кожен день був поділений на так звані"блоки”: теоретичний, інформаційний, практичний та ігровий.

Про початок тижня школярів сповіщає барвисто оформлене оголошення, в якому міститься план заходів.

Кожен день предметного тижня був спланований так, що він включав завдання і з хімії, і з біології. А заходи, які були проведені під час тижня, можна розділити на дві групи: класні та загальношкільні.

Розпочав тиждень флеш-моб «Великоднє диво», де кожен клас представив свою писанку, символ оновлення природи, попередньо обравши техніку виконання та ознайомившись із значенням солярних знаків. У всіх класах пройшли виховні години „Рятуймо Землю – нашу домівку”, вже традиційно для учнів 8 класів - «Посвята в хіміки», інтелектуальна гра «Тип Членистоногі», майстер-клас з флористики.

Багатий був тиждень і на екологічні акції. «Прапор з квітів» у якій брали участь випускники 2016 року, слухачі еколого-природничого профілю, вони створили на території школи нову квіткову клумбу, залишивши про себе добру згадку. В акції «Посади яблуню – дитинства оберіг» - всі класні колективи, а в екологічній акції «Зробимо Україну чистою разом!» взяли участь всі учні та працівники школи. Також було проведено трудові десанти по благоустрою пришкільної території та поповнено видовий склад зелених насаджень шкільного дендропарку. Цими справами учні школи відсвяткувати День Землі 21 березня.

День Землі святкується у багатьох країнах у день весняногорівнодення, щоб відзначити момент, коли починається весна.День Землі(англ.Earth Day) проводять навесні з метою спонукати людей бути уважнішими до тендітного і вразливого довкілля планетиЗемля. ООН святкує День Землі зазвичай20-21 березня.

. /Files/images/IMG_20160413_142602.jpg

Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 22 квітня у школі відбувся День Цивільного Захисту.

Учні та педагогічний колектив школи удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність грамотно і чітко діяти, щоб захистити своє здоров'я та життя.

Вранці школярі зібрались на урочисту лінійку, де було оголошено план проведення Дня цивільного захисту. На другому уроці у цікавій та змістовній формі класні керівники розповіли дітям про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті, під час подорожі до лісу та про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки, план дій під час радіаційної небезпеки, про правила поведінки на водоймах; провели вікторини «Основи поведінки учнів у надзвичайних ситуаціях».

Протягом дня учні мали змогу переглянути навчальні мультфільми та фільми; виставки колажів, малюнків. Для учнів 5-11 класів були проведені змагання, де учні продемонстрували вміння з надання першої медичної допомоги Також було проведено комбіновану естафету з елементами виконання нормативів, контрольних завдань за програмою „Цивільний захист” та ході змагань було проведено вікторину на знання теоретичного матеріалу.

Завершальним етапом була евакуація школи, де учні і вчителі продемонстрували обізнаність і підготовку з цивільного захисту населення на випадок надзвичайних ситуацій.

День цивільного захисту під гаслом «Допомогти! Врятувати! Запобігти! Бути обізнаним!» проведено цікаво та повчально. Усі переконалися в тому, що отримані знання знадобляться у повсякденному житті.

Підсумком тижня був виступ екологічної агітбригади «Вогнегасник».

При проведенні заходів використовувалися мультимедійні інтерактивні засоби в поєднанні з аудіовізуальними що істотно підвищило наочність навчання.

Таким чином, організація предметного тижня вимагала від учителів й учнів великої та ґрунтовної підготовки, до якої було залучено максимальну кількість учасників. Проте результати роботи виправдовують зусилля педагогів і учнів, адже після проведення тижня біології та хімії в школярів активізується пізнавальна діяльність, зростає інтерес до природничих наук.

Вчитель біології та хімії Кривобалківської школи Вербицька З. В.

Кiлькiсть переглядiв: 572

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.