«Про оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні»

Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні».

Голова держави прийняв таке рішення, як зазначається в Указі, «враховуючи роль англійської мови, як мови міжнародного спілкування, з метою сприяння її вивченню для розширення доступу громадян до світових, економічних, соціальних, освітніх і культурних можливостей, які відкриває знання та використання англійської мови, забезпечення інтеграції України до європейського політичного, економічного і науково-освітнього простору, на підтримку програми Go Global, яка визначає вивчення англійської мови одним із пріоритетів стратегії розвитку».

У Кривобалківській ЗОШ цей Указ отримав цілковите схвалення, адже знання іноземної мови, зокрема англійської, відкриває для кожної людини нові можливості – працевлаштування,навчання, саморозвитку. У лютому в нашій школі відбулися заходи до року англійської мови. Усі учасники заходу розмовляли та співали пісні англійською мовою,продемонструвавши таким чином власні досягнення у її вивченні.

Майже кожен прагне до досконалості. І більшість на цьому шляху стикаються з вивченням англійської мови. Адже це справжній шлях до успішності та освіченості. У нашій школі всі із задоволенням вивчають цю іноземну мову та використовують свої знання на різних конкурсах та заходах. І ось 22 лютого розпочався довгоочікуваний Тиждень Англійської мови. С першого ж дня усі занурились в атмосферу англійського побуту. На лінійці урочисто грав гімн Великобританії,а потім діти розповіли про звичаї та традиції цієї поважної країни. На наступний день всіх учнів школи очікував цікавий інтелектуальний квест. На перший погляд завдання здавалися складними та не зрозумілими,але коли поряд є друзі,які завжди щось порадять стає значно легше. Уважно почитавши і добре обдумавши – рухаєшся далі і ось відчуваєш, що скоро фініш і перемога вже зовсім близько. В нагороду таким старанням діти відвідали святкову вечірку «В світі казки»,яка відбулася в актовій залі. Усі були по справжньому зачаровані дійством,що відбувалось на сцені. Здавалося, ніби і справді побував у казці та відчув усю ту чарівну дивину. В такт тихій казковій мелодії , на сцену виходили різні незвичайні герої,яких треба було відгадати. Сукні маленьких принцес так і засліпляли око, а мордочки лісових звірят були настільки милими,що не можна і надивитися! Далі учні зіграли казку «Червона шапочка»,яка також усіх дуже вразила. Виявляється у нас вчаться природжені актори! А в кінці заходу Кувичко Аліна подарувала усім чарівну пісню «In the land of fairy tales»,а дівчата казково танцювали під її спів. Ось настав вже кінець тижня і треба підводити підсумки. За такий час ми багато чого навчилися,дізналися та відчули себе справжніми англійцями. У понеділок ми знову дружно зібралися на лінійці, де відбулося закриття Тижня Англійської мови. Кожен активний учасник заходу отримав по нагороді. Усі були дуже задоволені та веселі. Ось так минув цей незвичайний тиждень і разом з ним ми урочисто відкрили рік англійської мови.

Основним завданням було донести учням, наскільки важливим у сучасному світі є знання англійської мови. Воно відкриває перед особистістю нові можливості та перспективи, підносячи її на найвищий рівень професіоналізму. Англійська мова – це міжнародна ділова мова, мова науки, техніки і туризму. Володіння нею сприяє всебічному розвитку,успішному працевлаштуванню, отриманню стабільної заробітної плати. Знання англійської мови може допомогти із честю знайти вихід із будь-якої ситуації практично у будь-якій точці земної кулі і, напевно, в тих 60 країнах світу,де англійська стала найважливішою мовою бізнесу і спілкування.

Свято до Тижня англійської мови – це важливий захід, інструментом якого є стимулювання учнів до саморозвитку та вдосконалення. Тож скажемо велике спасибі учительці англійської мови Солодкій Олександрі Леонідівні за такий чудовий і корисний захід. А також за знання, які вона нам надає кожного дня.

Кiлькiсть переглядiв: 115

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.