День туризму

Юні туристи

Після нетривалих прохолодних днів нарешті завітало до нас ласкаве осіннє сонечко, якого з нетерпінням чекали учні Кривобалківської ЗОШ І-ІІІ ст., щоб провести шкільний день туризму.

Взагалі, проводити туристичні змагання в останні дні вересня – традиція для нашої школи. Дуже вже до душі всім брати участь у конкурсі туристичної пісні, у змагання з « лазання» по канату, у подоланні імпровізованих переправ. А про смачну гречану кашу, зварену класними кашоварами у казанкові та ще й на вогнищі згадуємо довго: всі учні класу, класний керівник, батьки збираються біля «столу» ( обов’язково на траві, недалеко від ватри) і разом смакують «гречанкою» та ще й з різноманітними салатами. І свято стає таким по - домашньому затишним.

Дещо і про змагання… Звичайно, не кожен учень 5-10 класів у нас відвідує туристичний гурток ( кер . Мінаков В.А.), а от позмагатися у вправності долати « перешкоди» вдалося багатьом. Перемогли найспритніші – команда учнів 8 класу. Організатори свята їх привітали з перемогою, відзначили і сміливість наймолодших учасників-п’ятикласників.

До нас на туристичне вогнище завітали випускники 2014 року, в минулому найкращі туристи школи, а зараз студенти вузів Сущенко Р., Кіпень Д., Шеченко Є.. Разом з директором школи Калашник Н.М. та ЗДВР Гордієнко Т.А. хлопці були суддями і справедливо оцінили старання всіх учасників свята.

А ось і відгук однієї учасниці свята Мінакової Тетяни, учениці 9 класу.: «Спортивний туризм – це не просто спорт чи активний відпочинок, він є справжнім випробуванням,яке згодом стане самим життям. І до Кривобалківської школи цей вид спорту вперше завітав років 12-13 тому із появою туристичних гуртків у БТ учнів .Крім гуртків є захід, присвячений Дню туризму. Кожен вересень всі збираються після уроків на це шкільне свято. Подолання різних перешкод потребує певних вмінь, надає духу боротьби, сприяє єдності команди. Під час виконання туристичних пісень проявляються акторські таланти учнів. А розпалення вогнища і приготування смачної каші - елемент підготовки до справжнього походу. День туризму дарує дітям і дорослим гарний настрій та багато вражень!»

Кiлькiсть переглядiв: 116

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.