Повернутися до звичайного режиму

Тиждень Мистецьких Дисциплін

Кожна дитина неповторна й унікальна.

Якщо створити умови для її розвитку, в дитині

неодмінно відкриються здібності, закладені в ній природою.

В.Сухомлинський

Передати своє бачення світу, виразити свої почуття і емоції людині допомагають засоби мистецтва. Вміння бачити, розуміти і створювати прекрасне робить життя багатшим, дає можливість відчути духовну насолоду. Естетичні ідеали складаються під впливом різних життєвих явищ, відносин, і витворів мистецтва, тому треба навчити дитину розбиратися у всіх різновидах жанрів мистецтва, щоб вона могла безпомилково відрізнити прекрасне, художнє від низького, спотвореного, адже від цього залежить її поведінка в суспільстві.

З метою художньо-естетичного виховання, пробудження у дітей поваги до національної культурної спадщини, традицій українського народу та виховання самостійності, вміння творчо підходити до рішення різних ситуацій у УКривобалківському ЗЗСОР І-ІІІ ст.з 12 по 17 листопада 2018р. проходив тиждень предметів художньо-естетичного циклу і був спрямований на те, щоб відкрити в дитині найпотаємніші, найтонші почуття прекрасного.

Заняття малюванням ,розуміння музики збагачують учнів естетикою, несуть їм радість, отож і намагаємося у школі (й на уроках, і в позаурочний час) виявити природні задатки, обдарування дитини і стимулювати творчу діяльність.

Перший день тижня розпочався караоке-таймом для учнів 5-7 класів(вчитель музичного мистецтва Г.С.Майстренко).

На другий день між собою змагалися знавці музики(учні 1-4 класів).

А третій день виявився найяскравішим:виставка поробок декоративно-прикладного мистецтва дивувала своєю неповторністю,малюнків-оригінальністю та креативністю,а конкурс кросвордів показав активну творчу діяльність учасників тижня.

Дуже цікавою була виставка творчих робіт учнів гуртка народних ремесел «Колорит» «Зразкового художнього коллективу» (керівник Вербицька З.В.). На ній були представлені найкращі роботи, виготовлені на заняттях гуртка, в яких переплітаються традиції українського декоративно-ужиткового мистецтва та сучасні тенденції. Авторами робіт були Тітічко Аміна, Кіпень Ірина, Волошина Анастасія, Мовчан Світлана, Меркулова Вікторія та Гоцуляк Дар'я.

/Files/images/2017/11.jpg

Свої музичні здібності учні школи мали змогу показати у виставі «Шум і сім ноток»(сучасна обробка казки «Вовк і семеро козенят»), який був організований для учнів 5-8-х класів.

/Files/images/2017/46470448_754363751580914_3444903730938380288_n.jpg

У рамках методичного тижня предметів художньо-естетичного циклу було проведено відкрите заняття гуртка «Колорит» для учнів 2 класу. Діти мали змогу під час віртуальної подорожі завітати до країни вранішнього сонця –Японії і познайомитися з мистецтвом орігамі.

В перекладі з японської «орігамі» означає «складена папір», а ще це мистецтво має назву мистецтво цілого листа. Це одне з найголовніших правил орігамі - не додавати і не віднімати нічого зайвого. Завдяки цьому даний вид мистецтва вже тисячоліття вважається самим незвичайним і оригінальним.Учасники майстер класу дізналися про те, що 11 листопада відзначається Всесвітній день орігамі. Цей день засновано Японською Асоціацією орігамі в 1980 році.Він пов’язаний з важливою історичною датою – днем закінчення Першої Світової війни, яка офіційно закінчилася по 11 годині 11 листопада 1918 року. Це був перший день миру після війни, що тривала 4 роки і 3 місяці. Символом цього дня став японський паперовий журавлик.

Крім того, чотири «одиниці», що складають цю дату, символізують чотири сторони квадрата, з яких складаються традиційні фігурки.

Упродовж заняття кожен учень створив свою чарівну квіточку в цій техніці. Діти були дуже задоволені від цієї зустрічі і охоче ділилися думками про те, кому вони подарують свою роботу.

Тиждень предметів художньо-естетичного циклу, який проходив у школі був спрямований на те, щоб відкрити в дитині найпотаємніші, найтонші почуття прекрасного.

І хоч не всі виростуть моцартами і рафаелями, але естетичні почуття, сформовані такими заходами, залишаться на все життя.

Вербицька Зоя, Майстренко Ганна

учителі Кривобалківського ЗЗСО

Кiлькiсть переглядiв: 568

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.