«І покажем, що ми, браття, козацького роду…»

Перетягуванння кантату на спортивних змаганнях, присвячених Дню Українського козацтва 12 жовтня 2018 року

Величаво прозвучали у Кривобалківському ЗЗСО І-ІІІ ступенів слова Гімну України перед початком навчального дня. І от уроки закінчилися, але шкільний дзвоник ще раз пролунав, скликаючи учнів 5-11 класів на спортивно-розважальне свято, присвячене Дню захисника України. Державне свято відзначається у країні разом з Днем Українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці 14 жовтня. Цьогоріч це була неділя, тому позаурочний захід провели у школі 12 жовтня.

Розпочалося свято з інформаційного повідомлення прознаменну дату (Гоцуляк Д., Медведенко Н.. учениці 8 кл.), потім стартували інтелектуальні змагання командирів роїв ( класів) :бліц-опитування з історії козацтва та про сучасну нашу армію, скоромовки. Перемогла дружба! Після цього на шкільному майданчику відбувся конкурс пісні і строю . Свої вміння виконувати команди командира рою, йти із піснею у строю найкраще показали колективи 10 та 6 класів. (відповідно кл.керівники Михальчук І.В., Согріна О.В.).Відразу після маршування відбулися козацькі змагання: дві збірні команди демонстрували свої уміння у перетягуванні канату, у конкурсах з м'ячем , скакалкою.. Конкурси зацікавили учасників і глядачів. Перемогла команда із незвичайною назвою «Слабаки» (ось такий каламбур). А потім кашовари всіх учнів пригощали козацькою кашею, яка була приготовлена в їдальні. Діти смакували її біля козацького вогнища, за яким слідкував працівник школи дядя Коля ( Корінь М.). Час швидко минув. До речі, приємно і цікаво відзначити знаменну дату нам допомогла і тепла погода «бабиного літа»…

14 жовтня учні школи привітали односельців-атовців та їх родини зі святом: побажали міцного здоров'я і миру, затишку у родинах і прекрасного майбутнього.

Абакумов Анатолій, Гоцуляк Дар'я, учні 8 класу

Кiлькiсть переглядiв: 369

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.